Brandpreventie door de juiste kookbeveiliger

In 2019 ontstonden 38% van de woningbranden in de keuken!

Koken is een hobby van vele onder ons. Maar waar veel mensen geen rekening mee houden, is dat de meeste keukenbranden ontstaan door vergeten pannen op het fornuis. Wegens oververhitting van de pan begint olie of vet in de pan namelijk spontaan te branden, dit noemen we zelfontbranding.  Deze vlam is het begin van de keukenbrand welke binnen enkele minuten kan overslaan naar de rest van uw woning waardoor een ramp is geboren.  Brandpreventie is zeker voor de oudere mensen onder ons een echte musthave.

Brandpreventie, dat kan vanaf nu!

Vulkon heeft een kookbeveiliger ontwikkeld die de gastoevoer en/of elektriciteit afsluit bij rookontwikkeling, waardoor de pan niet verder wordt verhit. En het grote voordeel aan deze kookbeveiliger is dat deze niet alleen een alarmsignaal afgeeft, maar ook daadwerkelijk ingrijpt zodat er geen vlam in de pan ontstaat.

Vind de kookbeveiliger die bij u past
Vind de kookbeveiliger die bij u past

Beleef veilig kookplezier

Het systeem werkt simpel máár daadkrachtig. Zodra een pan droog staat te koken, ontstaan er vanzelfsprekend rookontwikkeling. De slimme rookmelder signaleert deze rook en gaat alarmeren, net als een reguliere rookmelder. Alleen déze rookmelder voorkomt dat brand in huis ontstaat, de rookmelder zendt namelijk direct een signaal naar de schakelkast van het fornuis. Deze schakelkast zorgt ervoor dat een gasafsluiter het gas van de kookplaat afsluit. Bij koken op alle vormen van elektra wordt de elektriciteit van de kookplaat afgehaald. Dus of u nu kookt op gas of elektra, er kan nooit meer vlam in de pan ontstaan.