Container kopen of huren?

Een container kopen

Heeft u een gebruiksklare container nodig, bijvoorbeeld om handelsgoederen op te slaan of te verhuizen? We vertellen u over alle denkbare soorten containers, van gebruikelijke zeecontainers á koelcontainers met legio extra’s. Zeker zijn daarbij altijd verschillende afmetingen beschikbaar. Zo vindt u altijd het model dat optimaal bij uw specifieke werkzaamheden aansluit!

De meeste standaardcontainers worden in de volgende vier gevariëerde maten levert:

  • 10 feet container
  • 40 feet container
  • 8 feet container
  • 20 feet container

Eenvoudige containerdeuren

Bezit u juist een container nodig die zonder moeite open te ontvangen is? Dan vindt u in het assortiment voor containers verschillende deursluitingen die uitmuntend goed zijn voor dat doel! Zo kunt u kiezen voor de ééngreepshendel die voor oudere mensen eenvoudig te openen is, en die daarom vaak hanteert wordt bij woningrenovatieprojecten. Bovendien zijn er sluitingen op de markt die slechts bestaan uit één deurstang, en als laatste kunt u kiezen voor ARBO-verantwoorde toegangsdeuren.

Opvouwbare container

De zeecontainer werd in de jaren ’30 uitgevonden door Malcom McLean, en is sindsdien altijd vrijwel hetzelfde gebleven. Niet vreemd, want vrachtvervoer in containers heeft de internationale handel een enorme boost gegeven! Toch bezit dit betrouwbare systeem één groot nadeel: lege containers nemen even veel tijd in als gevulde containers, en dat betekent dat een schip zonder lading al snel een enorme kostenpost wordt. Holland Innovations is er nu als eerste onderneming ter wereld in geslaagd om een opvouwbare container te ontwerpen die internationaal aan alle ISO- en CSC-voorwaarden volstaat. Deze revolutionaire uitvinding is ideaal voor wie gestadig schepen, treinen of vrachtwagens met lege containers op weg moet sturen: opgevouwen neemt dit model namelijk maar een kwart van de gebruikelijke ruimte in! Dat betekent dat u vier keer zo veel containers tegelijk mee kunt nemen, óf dat u weer andere goederen kunt transfereren in de tijd die normaal gesproken gevuld zou zijn met lege containers. Niet alleen scheelt dat aanmerkelijk in de buidel, deze doorbraak toeleveren ook aanmerkelijke winst op voor het milieu. Een win-winsituatie, met andere woorden!

8ft gebruikelijke container

Deze container met een lengte van 8 feet (twee,vijf m) is de miniemste container van de standaardcontainers maat. Net als de andere maten wordt de 8ft gebruikelijke uitgerust met een goede houten ondergrond. De container is voornamelijk passend voor de opslag van koophandel.

20ft high cube container

De high cube container van 20 feet beschikt dezelfde pluspunten als de standaardcontainer met deze lengte, maar biedt extra scheepsruimte omdat hij net één voet hoger is dan de standaardequivalent. Ondanks deze iets afwijkende afmetingen volstaat de container zeker gewoon aan de ISO- en CSC-voorwaarden, waarmee hij ideaal gebruikt kan worden voor vervoer en opslag.

Offshore container

 

Offshore containers worden verfijnd onder toeziend oog van toegewijde kwaliteitscontroleurs. Dit maakt de DNV-certificatie mogelijk voor containers. Eveneens deze containers worden aanleveren in toonaangevende regio’s als: de Noordzee, Afrika, Brazilië, Azië en de Golf van Mexico.

40ft standaardcontainer

De 40 feet standaardcontaineris eveneens één van de meest gebruikte modellen ter wereld, geholden door de enorme dosis scheepsruimte die hij te bieden beschikt. Geholden door de ISO-maten en CSC-certificering kunt u dit model probleemloos gebruiken voor intermodaal transport, maar eveneens een functie als opslagcontainer behoort uiteraard á de mogelijkheden. De 40ft standaardcontainer wordt door ons altijd met een houten grond aanleveren.

40ft high cube container

De 40ft High Cube container is een van de grootste modellen van zijn klasse. De container kent een lengte van maar liefst 40 voet en een extra voet bovenop de standaardhoogte. Niet voor niets is dit één van de populairste containers voor het verhuizen van grote porties (lichte) producten! Natuurlijkerwijs vormt intermodaal transport ook hier geen probleem door de hulp van de ISO- en CSC-certificering.

Extra beveiligde deursluitingen

Enkele containers in de 8ft, 20ft en 40ft categorieën worden leveren met inclusief een ingebouwd beveiligingssysteem, waarmee het voor inbrekers praktisch onmogelijk wordt om de deuren van de container te forceren. Dit unieke systeem is dus ideaal wanneer u bijvoorbeeld kostbare handel wilt transporteren! Naast de ingebouwd beveiligingssystemen is het bestaanbaar te kiezen voor extra beveiligde containers door verscheidene gecertificeerde sloten, waarmee u zelf uw container dubbel af kunt sluiten.

Opslagcontainers

Wanneer u inmiddels of voor langere duur wat extra opslagplaats nodig heeft, is een opslagcontainer vaak de ideale uitkomst. Deze containers zijn eenvoudig te verplaatsen, maar daarom niet minder beschut: de wind- en waterdichte wanden houden uw koophandel in gave staat! Dus zoekt u een plek om voedsel gekoeld te bewaren tijdens een festival? Heeft u tijdens een verplaatsing een plek nodig om uw spullen inmiddels te bewaren? Of beheert u een bouwplaats waar gereedschap en materiaal tegen inbrekers beschermd moeten worden? Voor elke situatie bestaat er een (simpele) uitkomst. Wanneer u kijkt naar het assortiment van containers dat beschikbaar is zijn deze te vinden in allerlei denkbare soorten en maten. Hiernaast bestaat eveneens nog de mogelijkheid om tweede hands containers aan te schaffen, ook deze kennen veel keuze in maten en soorten.

10ft standaardcontainer

Met een lengte van 10ft voldoet deze container aan elk CSC-voorwaarden die opgesteld worden aan containers voor intermodaal vrachtvervoer. Eveneens bezit de 10ft over een ISO-certificering. U kunt dit model daarom zowel voor opslag als voor wegtransport gebruiken!

Koelcontainers

Heeft u een container nodig om bederfelijke goederen in te transfereren? Of zoekt u naar wat praktische extra opslagruimte voor tijdens de warme zomermaanden? Voor deze situaties kunt u kiezen voor de koelcontainers. Deze zijn te huren én kopen. Hierdoor heeft u zowel voor tijdelijke als voor duurzame toepassingen een uitkomst.

  • 380/440 volt
  • 50/60 hertz
  • drie fasen CEE-stekker (aarde op 3 uur)

Koelcontainers hebben de volgende technische specificaties:

20ft standaardcontainer

Deze container, die zoals ieder standaardmodellen met een degelijke houten grond levert wordt, bezit een lengte van 20 feet – ’s werelds meest voorkomende maat waar het intermodaal vrachtvervoer betreft. Zeker is de container voorzien van ISO- en CSC-certificering. Verder kunt u de 20ft container eveneens uitstekend gebruiken om er handel in op te slaan!

Locaties en vervoer

Voor locatis en depots hoeft u niet ver te zoeken. Depots zijn namelijk te vinden in Rotterdam, Noord- en Zuid-Holland, Drenthe en Limburg. Wegtransport is hierdoor altijd minimaal. Een container met het buitenland als bestemming is geen rede voor paniek. Buiten de Nederlandse grenzen is het mogelijk om containers geeft te vangen. Door gevariëerde netwerken over heel de wereld van Nederlandse instanties is het bestaanbaar om de beoogde container uit een depot over heel de wereld te behalen.