Goes hoogste inbraakcijfer van Zeeland

Het centrum van Goes had het grootste inbraakcijfer van heel de provincie Zeeland het laatste half jaar. Omroep Zeeland heeft dit onderzocht en een inventarisatie gemaakt van de inbraken die zijn gepleegd in de provincie. Hiervoor hebben ze de website van de politie ‘misdaad-in-kaart’ gebruikt. Bij de inventarisatie is rekening gehouden met de verhouding van het aantal huishoudens en het aantal gepleegde inbraken in woningen. Het gehele inbraakcijfer van Zeeland is echter gedaald in vergelijking met 2013.

Vlissingen

Hoewel er in Vlissingen beduidend meer woninginbraken zijn gepleegd, ligt het inbraakcijfer daar lager. Deze stad is namelijk veel dichter bevolkt dan de gemeente Goes en er zijn dus meer huishoudens. In verhouding werden er in Vlissingen dus minder inbraken gepleegd.

Website van de politie

Als je benieuwd bent hoeveel inbraken er in jouw gemeente (in Zeeland) worden gepleegd, dan kun je surfen naar de website van de politie: misdaadinkaart.nl. Je kunt hier eenvoudig doorklikken naar jouw postcode en het aantal inbraken, maar ook pogingen tot inbraak, verschijnt in beeld. Zelfs de datum van het incident wordt erbij genoemd. Helaas kun je maar tot drie maanden terugkijken. Ook Omroep Zeeland heeft gegevens over woninginbraken bewaard tot drie maanden terug. Zij hebben een overzicht gemaakt van deze inbraken.

Vakantiewoningen

Vooral in het centrum van Goes zijn relatief veel inbraken gepleegd, maar ook de zuidelijke wijken, net buiten Goes, hebben het moeten ontgelden. In totaal zijn er in een half jaar tijd 24 woninginbraken gepleegd. We hebben het dan over maar liefst 3,5 inbraken per 100 huishoudens. Dit is het hoogste inbraakcijfer van Zeeland. Een verdiende tweede plaats verdient west Noord-Beveland. Zij kregen het afgelopen half jaar te maken met achttien inbraken. In het westen van Noord-Beveland zijn niet veel huishoudens te vinden, maar voornamelijk vakantiewoningen. Mensen met een vakantiewoning waren voornamelijk de klos. Verwacht wordt dat er ook veel inbraken worden gepleegd in West-Zeeuws-Vlaanderen, omdat daar ook veel vakantiehuisjes staan. Het niet onverstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals een camera ophangen en een deurdranger aanschaffen.