Leuke items voor gezelligheid aan de eettafel

Je wilt je eettafel aankleding, want je bent dol op lekker lang tafelen, kletsen, dineren en gezelligheid. Maar hoe maak je je tafel nou gezellig, chique en uitnodigend? Dat valt niet mee. Wij helpen je dan ook graag een handje met wat handige aankleedtips, zodat de eethoek minstens zo uitlokkelijk oogt als je zithoek. Let’s go:

cott

1. Tafeltextiel: tafellopers, tafelkleden, servetten, enzovoorts.
Je ontkomt er niet aan als je je eettafel écht mooi wilt aankleden: tafeltextiel. En dan bedoelen we tafelkleden, tafellopers, tafellakens en linnen servetten. Alles kan, en kleed je tafel vooral lekker uitgebreid aan met tafeltextiel… houdt het niet te karig. Neem bijvoorbeeld een donkergroen tafelkleed met een zwarte tafelloper en spierwitte linnen servetten… wauw! Voor mooie inspiratie moet je écht even www.cottona.nl checken!

2. kaarsen, kaarsje, kandelaars
Stompkaarsen op een mooie blinkende schaal, kleine waxinelichtjes her en der of juist langwerpige kaarsen in een mooie chromen kaarsenkandelaar: kaarsjes horen bij gezellig tafelen, zonder enige twijfel! Teveel kaarsjes bestaat niet: leef je uit!

3. bloemen
Kunstbloemen of echte bloemen: ze geven een tafel ongetwijfeld extra sfeer, en kunnen een chique look helemaal afmaken. Oftewel: zet altijd een bloemetje op tafel! Uiteraard is de kleur en type vaas ook veelbepalend voor de sfeer die je met je bloemen neerzet.

4. Glazen en bestek
Het type glazen, servies en bestek bepaalt voor een groot deel het uiterlijk van je eettafel. Wil je lekker luxe tafelen? Gebruik dan bijvoorbeeld donkerkleurige vierkante borden en plaats bij iedere bord drie wijnglazen (voor water, rode wij en witte wijn). Check dit artikel op Culy.nl eens om te leren hoe je een tafel volgens de etiquette dekt!

De manier waarop je je tafel aankleedt bepaalt absoluut de sfeer aan tafel tijdens je etentje of diner. Of je nu houdt van minimalistisch en clean, of juist knus en druk: een perfect opgemaakte tafel draagt zonder twijfel bij aan de tafelsfeer!