Waarom op vakantie naar Spanje

Je hebt je vakantie Spanje geboekt en wil eigenlijk wel iets meer doen dan alleen maar op het strand liggen bakken in de zon. Welke noemenswaardige bezienswaardigheden zijn er te vinden in Spanje en is het wel mogelijk om daar nog iets anders te doen dan alleen maar te genieten van de zon? Er is meer dan genoeg te zien in Spanje, van gebouwen tot aquaducten. Er is meer te zien dan dat je tijd hebt waarschijnlijk.

Een van de bezienswaardigheden die vrij bekend is; is de Sagrada Familia. Het is een basiliek die in Barcelona staat, opvallend door de hoge Façades die erin gebouwd zijn. In 1882 is de bouw begonnen en de bouw is nog steeds bezig. De reden dat het nog steeds bezig is komt door het feit dat alles uitsluitend betaald wordt vanuit giften en er dus niet altijd geld voor is om door te bouwen. DE Sagrada Familia is ook terug te vinden op de UNESCO wereld erfgoedlijst.

Een andere bezienswaardigheid is, redelijk onverwacht, een strand. Dit is een van de beste stranden van Europa. Het is de La Concha, vanuit dit strandje heb je uitzicht op een klein eilandje. Daarnaast heeft het ook een ontzettend gezellige boulevard die je kunt bezoeken.

Het aquaduct dat ontzettend mooi is hoort bij Segovia. Dit is samen met de kathedraal van Segovia een bezienswaardigheid op zich. Segovia is een stad geweest die boven op een rots tussen 2 rivieren te vinden is. De stadsmuren omringen het hooggelegen gedeelte. Zo heb je dus eigenlijk 2 bezienswaardigheden voor de prijs van 1.

Er zijn dus een hoop dingen te bezoeken die je eigenlijk niet mag missen in Spanje als je er toch op vakantie bent. Aan het strand liggen kan namelijk altijd nog en zou zelfs in Nederland ook nog kunnen.