Wat kost het aanleggen van vers gras?

Is het eindelijk zomer, zit je tegen een half dorre, helemaal uitgeleefd gazon aan te kijken. En dat wil je natuurlijk niet, en daarom twijfel je erover om je gazon opnieuw aan te leggen. Maar je twijfelt… het kost een berg weg, het vraagt om een investering…

Nee hoor. Je eigen gazon helemaal opnieuw aanleggen doe je in een middag en kost je eerlijk waar slechts een paar tientjes. Wij vertellen je graag het fijne ervan!

Graszaad vs. grasmatten
Je kan een nieuw gazon aanleggen met graszaden of met grasmatten. Waar je voor moet kiezen hangt nogal van wat dingen af. Het belangrijkste is de tijd van het jaar. Je kan graszaden namelijk niet het hele jaar door gebruiken, en grasmatten (ook wel: graszoden) wel. Dus wil jij morgen nog aan de slag met snel resultaat? Bestel dan grasmatten (kopen kan online!) en ga aan de slag! Kun je wachten tot volgend jaar? Plan het inzaaien van je gras dan in ergens in het voorjaar. In maart of april bijvoorbeeld. Voor het gemak raden we je echter graszoden aan.

Grasmatten leggen
Als je kant-en-klare grasmatten gaat leggen, houd dan dit stappenplan aan. Het is eenvoudig en voor iedereen te volgen. Heb je meer aanvullende informatie nodig over een bepaalde stap? Google dan even en je bent er zo!

Prijs van een nieuw gazon
Ga je in het voorjaar met graszaden aan de slag? Dan ben je voor een paar euro al klaar. Bekijk van tevoren welk type gras je wilt (speelgazon, siergras, sportgras, enz.) en zaai je gazon in. Voor nog geen 10 euro heb je bij het tuincentrum al graszaad voor een oppervlakte van 25 m2.

Ga je je gazon verversen met grasmatten? Bereken dan ongeveer een prijs van 1,50 per vierkante meter. Dat is een gangbare prijs voor mooie grasmatten. Neem altijd zo’n 10% extra in huis, voor de losse stukken die je af moet snijden. Dat geldt hetzelfde als bij het leggen van laminaat of vloerbedekking.