Bol.com en Kobo willen digitale leesmarkt samen veroveren

Bol.com en Kobo slaan hun handen ineen om de weg van het digitaal lezen samen in te slaan. Dit hebben zij in een persverklaring medegedeeld. Er zal op korte termijn een Bol.com-Kobo leesapp uitgebracht worden. Bol.com zal alle beschikbare e-readers en tablets van Kobo aanbieden op de webshop. Bol.com zal de keuze uit de digitale bibliotheek ook vergroten tot twee miljoen exemplaren.

Innovatie

De Nederlandse digitale leesmarkt én de Belgische willen Bol.com en Kobo samen gaan veroveren. Dit gaat natuurlijk niet vanzelf, gezien de concurrentie. Je moet de beste zijn en dat wil Daniël Ropers, managing director van Bol.com, bereiken door samen met Kobo de allerbeste e-readers aan te bieden, waarbij mensen direct ook de grootste keuze hebben aan e-books in elke categorie. Denk hierbij aan romans, science fiction, voorleesboeken enzovoort. Het is weer tijd voor een nieuwe stap in de richting van innovatie.

Succes

In de persverklaring haalt Bol.com de komst van de e-reader in ons land aan, waar men nu alweer vijf jaar geleden kennis mee heeft gemaakt. Sony bracht destijds de eerste e-reader op de markt die te koop was bij Bol.com. Niet veel later kwam de Canadese concurrent Kobo in beeld. Kobo was gericht op internationaal succes, wat aansloeg. De e-readers van Kobo lagen ook in de schappen bij boekenwinkels van Libris en Blz.

Gebruikersgemak

Naast de hoge kwaliteit die Bol.com en Kobo willen bieden, vinden ze gebruikersgemak ook erg belangrijk. Daarom blijft Bol.com een zogenoemd open digitaal leessysteem. Dat houdt in dat men zelf kan kiezen op welk apparaat zij het boek graag willen lezen. Dat kan dus een e-reader van Sony zijn of van andere merken en zelfs een smartphone of tablet van welk merk dan ook. De digitale boekenkast waar Bol.com zich recentelijk bij aansloot draagt ook bij aan het gebruikersgemak. Klanten kunnen hun e-books hierin opslaan en bewaren van alle aanbieders.