De variatie in printers

De codes op het etiket van je verpakking. De verschillende codes die je terug kunt vinden op bekabeling. Je vraagt je wel eens af hoe het allemaal gedaan wordt. Het antwoord is vrij eenvoudig, alles wordt gedaan door een printer. Voor elke verschillende materiaal is er echter weer een andere printer. Zo heb je een speciale kabel printer voor het printen van kabels. Kabels hebben natuurlijk een ander soort materiaal dan het gemiddelde papier en zul je dus niet heel ver komen als je aan de slag gaat met dezelfde printer als dat je thuis hebt staan.

Vaak maken deze printers gebruik van hot foil printer. Met hot foil wordt de inkt er als het ware op gebrand en hierdoor blijft het ook beter zitten. Het is dan ook een voorbeeld van een hot foil printer. Deze printers worden niet gebruikt door het normale ‘publiek’, maar voornamelijk in grotere bedrijven die erin zijn gespecialiseerd om dit soort opdrachten aan te nemen. De etiketten of het materiaal waarop het gedrukt moet worden wordt vaak aangeleverd bij het bedrijf waar het allemaal geprint wordt.

Zo heb je ook nog een speciale printer die erin is gespecialiseerd om QR codes te printen. Het klinkt misschien wat raar, maar ze zijn er wel. QR codes zijn echter niet helemaal aangeslagen zoals er in eerste instantie over gedacht werd. Het idee was goed om via je telefoon dingen te kunnen openen op je telefoon, maar veel mensen hadden geen idee hoe het in zijn werk ging en wisten ook niet welke app ze ervoor moesten gebruiken. De QR code komt misschien op de lange termijn nog op gang, maar voor nu ligt het aardig stil.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er dus nog veel meer verschillende soorten printers dan dat je kent en waarschijnlijk zullen er nog aardig wat bij komen door de tijd heen.