Tips huis beveiligen met cctv

Wanneer u een nieuw bedrijfspand heeft dan wilt u dit pand natuurlijk goed beveiligen. Een goede beveiliging bestaat uit enkele voorzorgsmaatregelen die men moet treffen. Hieronder zullen we aangeven welke maatregelen men minimaal moet treffen wil men enigszins beveiligd zijn tegen inbrekers. Let er wel op dat dit geen garantie geeft dat er niet wordt ingebroken. Het gaat er voornamelijk om dat het de inbreker zo lastig mogelijk wordt gemaakt want wist u dat de meeste inbrekers na 90 seconden afhaken omdat ze dan te lang in het zicht staan? Van sloten tot een camerabewaking systeem.

Allereerst is het belangrijk om alle ramen en deuren van goede sloten te voorzien. Hierbij moet men denken aan alle ramen en deuren op de benedenverdieping maar ook zeker die van de eerste verdieping. Zorg voor sloten die gecertificeerd zijn zodat inbrekers de sloten niet gemakkelijk open krijgen. Nadat u goede sloten heeft aangebracht is het ook belangrijk om anti-inbraak strips aan te brengen. Deze strips zorgen er voor dat het de inbreker lastiger wordt gemaakt om ramen en deuren te forceren.

Zorg er voor dat alles wat een inbreker kan helpen rondom uw huis goed is opgeborgen. Laat geen ladders staan of voorwerpen waarmee een raam makkelijk kan worden ingegooid. Vaak nemen inbrekers zo min mogelijk mee als ze op pad gaan en maken dus gretig gebruik van de spullen rondom uw huis of bedrijfspand.

Beveilig uw huis met een alarm installatie. Een alarminstallatie met bewegingsmelders zorgt ervoor dat een inbreker tijdig wordt opgemerkt. Dit kan doormiddel van een stil alarm waarbij er een bericht gaat naar een meldkamer, met een luid alarm waarbij het de buren moet waarschuwen en de inbreker moet afschrikken of met een combinatie van beide. Hierbij wordt de politie door een meldkamer gewaarschuwd en maakt het alarm veel herrie waardoor een inbreker sneller af zal haken.

De laatste optie die we hier bespreken is het ophangen van bewakingscamera’s. Bewakingscamera’s zorgen er voor dat de inbreker goed op beeld wordt vastgelegd en dat de inbreker makkelijk herkent kan worden. Verder schrikt het de meeste inbrekers al af omdat ze weten dat de pakkans een stuk groter is. Een CCTV systeem (toezicht systeem) is dan ook een zeer mooie aanvulling op de toch al goede beveiliging die u rond uw huis heeft aangebracht. Wanneer u al deze stappen zal uitvoeren dan is de kans een stuk kleiner dat er een ongewenst persoon in uw pand binnendringt.