Het verhaal achter de bandage dress

De echte mode liefhebber onder ons kent ze gegarandeerd. Het is de nieuwste rage in dames jurkjes: bandage dresses. In de V.S. dragen zowel jong als oud deze jurkjes en werkelijk elke vrouw ziet er fantastisch uit. Maar wat is het geheim achter deze jurkjes?

Een sexy jurk voor iedereen

Mode icoon Hervé Léger was het zat dat dames jurkjes eigenlijk alleen gedragen konden worden door vrouwen met een maatje 32. Dit kon en moest beter! Na veel puzzelwerk bedacht Mr. Léger het idee om terug te gaan naar de basis, namelijk het vrouwelijke lichaam en de natuurlijke vrouwelijke rondingen. Als wij mannen hierop vallen, waarom dan niet accentueren?

Dankzij het gebruik van de juist stretch stof het jurkje zodanig laten vormen op het lichaam van een vrouw zodat elke vrouw er sexy uit ziet, dat was het doel. Het resultaat is de bandage dress zoals we die nu kennen. Een jurkje van spandex bandage stof die bestaat uit aan elkaar genaaide stroken stof. Hierdoor behoudt het jurkje zijn kracht en elasticiteit die het nodig heeft om het lichaam van een vrouw te vormen naar in een zandloper. De zandloper correspondeert met accenten boven (buste) en onder (bovenbenen/achterwerk) zodat de middel slanker oogt. Dit geeft direct de sexy-heid aan de bandage dress waar vrouwen (en mannen uiteraard) zo graag op vallen.

Populariteit onder celebrities!

Een andere reden waarom bandage bodycon dresses zo populair zijn geworden is dankzij de steun van bekende wereldsterren zoals Beyoncé, Irina Shayk, Lady Gaga, Kim Kardashian, Jennifer Lopez en Doutzen Kroes. Nagenoeg iedere model, actrice of tv fashion icon is fan van de bandage dress.

Het is daarom niet zo gek dat deze jurkjes ook populair beginnen te worden onder vrouwen in Europa en daarbuiten. Je vindt ze niet zo gauw in de traditionele dames winkels, maar online zijn er genoeg aanbieders. Zo biedt La Paris Boutique de nieuwste bandage jurkjes online aan met verzending in heel Europa.