Waarom winkelen bij Primark?

Zoek je goedkope kleding en ben je tegelijkertijd op zoek naar kwaliteit? Primark is een ideale winkel waar je hiervoor terecht kunt. Waarschijnlijk heb je al eens van deze winkel gehoord. Graag vertellen we waarom je bij deze winkel zou moeten gaan winkelen.

Goedkope kleding

Primark is goedkoop en dat noopt veel mensen ertoe om naar één van de inmiddels vele vestigingen te gaan. Toch is het opmerkelijk dat je voor zo weinig geld topkwaliteit kleding kunt kopen. Hier zijn een aantal redenen voor aan te wijzen. Ten eerste maakt Primark geen reclame, dus zijn er geen reclame kosten. Ten tweede kopen ze groot in, waardoor de inkoopsprijs laag is. Ten derde zijn de winstmarges laag en ten vierde hangt er in de winkel vooral kleding dat makkelijk en snel te produceren is.

De Ierse winkelketen doet het eigenlijk wonderbaarlijk goed, want je hoeft een willekeurige krant maar open te slaan en je leest over het ene na het andere faillissement van een kledingzaak. Volgens experts komt dit omdat het zogenaamde middensegment langzaam maar zeker komt te verdwijnen. Zaken als Schoenenreus, HEMA en V&D verkeren in zwaar weer of hebben te maken met tegenvallende verkopen. Dat zijn slechts een drietal voorbeelden, want veel andere bedrijven hebben te maken met verliesgevende vestigingen of concepten. In de afgelopen jaren zijn er duizenden modewinkels failliet gegaan. Dit heeft vooral te maken met het feit dat meer mensen op het internet kopen. Dat is niet de enige reden, want veel mensen zijn mede ingegeven door de crisis ook zuiniger geworden.

Primark heeft hier geenszins last van. Zij boeken jaar na jaar goede resultaten en naar verwachting zal het concern alleen maar groter worden. Een dergelijk concept zal ook niet zo snel verdwijnen, omdat veel consumenten graag goedkope producten kopen. Daarnaast is de kwaliteit van de artikelen bij Primark goed. Ook is het niet eenvoudig om zo’n succesvol concept te kopiëren.