Decoupeerzaag voordelen

Decoupeerzagen hebben vele voordelen. Veel mensen die decoupeerzagen kopen zullen dit dan ook niet tegenspreken. Toch zijn veel mensen nog sceptisch over de kracht en de mogelijkheden van een decoupeerzaag, want zeg nou zelf wat kun je met zo’n zaagmachientje? Vooral het laatste woord ‘zaagmachinetje’ is een verkeerde omschrijving. Een decoupeerzaag lijkt op het eerste gezicht niet zoveel voor te stellen, maar dat is schijn! Wat een decoupeerzaagmachine allemaal te bieden heeft vertellen we in dit blogbericht. Het zal je verbazen dat je misschien wel al die jaren verkeerd tegen een decoupeerzaag hebt aangekeken.

1. Kan veel kracht leveren

Iets wat je niet verwacht, maar toch echt mogelijk is! Namelijk dat een decoupeerzaagmachine veel kracht kan leveren. Dit is natuurlijk wel per merk en type verschillend. Toch zijn er bijvoorbeeld decoupeerzagen van Bosch Blauw die qua zaagdiepte evenveel of zelfs meer dan een cirkelzaagmachine kunnen bereiken. Ongelofelijk he? Dat zegt al wel iets over de ontwikkelingen die gaande zijn in de decoupeerzaagmarkt. Om deze prestaties te behalen zijn natuurlijk hoge vermogens nodig.

2. Veelzijdig inzetbaar

Daarnaast is een decoupeerzaag ook nog veelzijdig inzetbaar. Een cirkelzaag kan alleen rechte stukken zagen. Een decoupeerzaagmachine kan beide. Door het gebruiken van een geleiderail of parallelgeleider kan een rechte zaaglijn worden gemaakt. Wil je bochten zagen? Dan is dat geen enkel probleem! Het is zelfs mogelijk om extra scherpe bochten te zagen mits je daarvoor de pendelfunctie aanzet. Dit zorgt ervoor dat de zaag niet vastklemt in het hout. Een bijkomend nadeel van deze functie is de afnemende kwaliteit in de zaaglijn.

3. Voordelig

Hoewel de funtionaliteiten ver uiteenlopen is de prijs van de machine goed betaalbaar. Er zijn al Bosch decoupeerzagen met een zaagdiepte van 90 mm die verkrijgbaar zijn voor minder dan 70 euro. Dan spreken we ook direct over zaagmachines met een hoogstaande kwaliteit! Voor zaagmachines met een zaagcapaciteit van 100 mm in hout betaal je vaak niet meer dan 200 euro.

Wil je hier niet zelf mee aan de slag? Schakel dan een klusbedrijf in.