Fabels en feiten bij de schoonmaak

De grote voorjaarsschoonmaak komt er weer aan en hiervoor wil je natuurlijk wel goed voorbereid. Op het internet zijn in ieder geval veel tips en tricks te vinden over het schoonmaken van bijvoorbeeld je ramen. Maar geloof jij alles wat op internet staat of volg je het advies op van de glazenwasser in Den Bosch? Hoe dan ook, in deze blog gaan we wat duidelijkheid geven over wat échte feiten en fabels met betrekking tot schoonmaken.

Je hebt niet altijd schoonmaakproducten nodig!

Eén van de meest voorkomende fouten is dat mensen denken dat alleen schoonmaakproducten de boel schoon krijgen. Dit terwijl er genoeg alternatieven zijn. Zo kan je karnemelk gebruiken om je badkuip te laten glanzen of cola gebruiken om je toilet schoon te krijgen. Er zijn zo nog veel meer dingen maar zoek van te voren goed uit wat wel en niet werk anders wordt het alleen maar viezer.

Mengen van schoonmaakmiddelen is verboden

Je krijgt er geen straf voor en er is ook zeker geen wet voor maar het is wel schadelijk voor je. Wanneer je bijvoorbeeld bleekmiddel mengt met iets zoals een allesreiniger of ander product dan komen er giftige stoffen vrij. Deze stoffen zijn slecht om in te ademen en kunnen zelfs verstikkingsgevaar veroorzaken. Oftewel het mengen van schoonmaakmiddelen kan levensgevaarlijk zijn en wij raden het ook iedereen af.

Lekker schuimen

Dit is dus een van de welbekende fabeltjes. Men beweert dat wanneer het sop goed schuimt je spullen schoner worden na het poetsen. Dit is dus niet waar. Spullen of ramen worden niet schoner door extra schuim. Sterker nog het schuim kan vervelende vlekken veroorzaken. Wanneer je dit niet goed afpoetst en het opdroogt ontstaan er, net als bij ramen, vlekken. Ben dus niet eigenwijs en doe met beleid wat sop in het water zodat het niet extreem gaat schuimen.

Schoonmaakmiddelen en artikelen zoals wc papier vind je op handdoekentoiletpapier.nl