Thuiswerken in een tuinkantoor

Het aantal freelancers, zelfstandigen en thuiswerkers neemt toe. Maar, niet iedereen heeft de luxe van een mooie werkruimte. Thuis werken gebeurd vaak vanuit een extra studeer-, kantoor- of computerkamer. Maar soms is daar geen ruimte voor in huis en ben je gedwongen aan de eettafel te werken. Niet ideaal, want het steeds te moeten schuiven met papieren, de laptop en andere spullen is vaak vervelend.

Toch is er een andere zeer efficiënte oplossing: het tuinkantoor in de vorm van een tuinhuisje. Natuurlijk is deze oplossing alleen ideaal voor wie over een tuin beschikt waar een tuinhuis in past. Ben jij een tuinbezitter? Kun jij die wel extra ruimte gebruiken voor je eigen kantoor? Dan is dit artikel beslist het lezen waard.

Tuinhuis als kantoor: goedkope, efficiënte & duurzame oplossing

Een tuinhuis inzetten als kantoor is een relatief goedkope, efficiënte en duurzame oplossing. En mocht na een aantal jaar blijken dat de kantoorfunctie niet meer nodig is, dan kun je het tuinhuis altijd nog ombouwen naar atelier, hobbyruimte, speelkamer, gastenverblijf of opbergschuur.

Het voordeel van een tuinkantoor is dat je deze naar eigen wens kunt inrichten. Wil je een luxe kantoor met alle gemakken? Plaats dan een grote blokhut in de tuin die je inricht met keukentje, vergadertafel of extra toilet. Wil je een eenvoudig kantoor helemaal voor jou alleen? Dan volstaat een simpel tuinhuisje met een goed bureau en opbergruimte voor je werkspullen.

Tuinkantoor aanpassen voor prettig verblijf

Houd er rekening mee dat een tuinkantoor meer aanpassingen nodig heeft dan een tuinhuis die alleen gebruikt wordt om spullen of tuinmeubelen in op te bergen. Denk aan een goede isolatie, de aanleg van elektra en een verwarming. De meeste tuinhuis verkopers kunnen jou daarover adviseren.