Frisse adem

Een frisse adem krijgen

Het hebben van een frisse adem is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een groot deel van de Nederlandse bevolking lijd aan het hebben van een slechte adem. Voor de meeste mensen is het een tijdelijk probleem door onder andere het eten van het verkeerde voedsel, maar voor een deel is het een chronisch probleem. Voor deze groep mensen belemmert het probleem hen in hun sociale leven en kan het zelfs leiden tot een isolement. Toch is het vaak voor deze groep mensen een probleem wat eenvoudig is op te lossen.

Hoe krijg je een frisse adem?

Het krijgen van een frisse adem is niet heel moeilijk zolang je maar weet wat de oorzaken slechte adem zijn. De meest voorkomende oorzaak is het onvoldoende zorgen voor een schone mond en tong. Veel mensen denken dat ze hun mond en gebit goed schoon houden, maar vaak is dit niet het geval. Twee keer per dag twee minuten lang je tanden poetsen is geen overbodige luxe. Ook regelmatig flossen, het gebruiken van mondwater (zonder alcohol) en het schoonhouden van je tong met behulp van een tongschraper, zorgt er vaak voor dat de vieze geur uit je mond verdwijnt.

Natuurlijke middelen tegen een slechte adem

Een stinkende adem kan vaak ook opgelost worden met behulp van natuurlijke middelen. Het niet nuttigen van enkele voedingsmiddelen kan een slechte adem voorkomen. Zo hebben alcoholische dranken en dranken met cafeïne. Deze drogen de mond uit. Een droge mond geeft bacteriën een grotere kans om zich voort te produceren en deze zorgen weer voor stinkende gassen. Water is een wondermiddel en helpt in de strijd tegen halitose. Water maakt de mond schoon. Het reinigt de mond van afval en bacteriën en houdt de mond lekker vochtig. Hierdoor hebben bacteriën minder de kans om zich voort te produceren. Roken is ook een oorzaak van slechte adem en wanneer je hier last van hebt, is het zeker aan te raden om hier mee te stoppen.