Gratis daten versus betaald daten

Datingsites worden verdeeld in twee groepen. De eerste groep zijn de gratis datingsites en de tweede groep zijn de betaalde datingsites. De verschillen tussen beide groepen zijn niet groot. Meestal is het enige verschil dat er voor de ene betaald moet worden en voor de andere niet. De functies van de datingsites zijn over het algemeen hetzelfde. Veel mensen melden zich bij beide datingsites aan. Zo is de kans groot dat het tot een date leidt. Een gratis datingsite wordt gratis genoemd als het contact met andere singles gratis is. Dit kan bijvoorbeeld door te chatten of berichten te versturen. Bij betaalde datingsites moet hier voor betaald worden.

Gratis datingsites

De gratis datingsites bieden een gratis service aan zodat mensen gratis kunnen daten. Het is meestal gratis om een profiel aan te maken. Bij het profiel kunnen meerdere foto’s worden toegevoegd. Door te zoeken kun je de profielen vinden van andere singles die ook willen daten. Als er een single tussen zit die er leuk uitziet kun je contact opnemen. Dit kan meestal door een bericht te versturen. Dit is gratis bij een gratis datingsite.

Betaalde datingsites

Bij de betaalde datingsites kun je gratis een profiel aanmaken en foto’s toevoegen. Je kunt tevens gratis op zoek naar andere singles. Als je vervolgens een leuke single tegengekomen bent kun je contact opnemen. Dit kost vervolgens geld. Je kunt bij betaalde datingsites alleen berichten versturen als je een abonnement afsluit. Dit kan meestal met een minimale duur van een maand. Een betaalde datingsite is bijvoorbeeld Relatieplanet.

Betaalde datingsites hebben over het algemeen niet veel meer voordelen ten opzichte van de gratis datingsites. De functies zijn meestal hetzelfde. Daten is daten. Gratis datingsites hebben echter meer leden om een keuze uit te maken. Een betaalde datingsite kan een voordeel hebben als de datingsite op een specifieke doelgroep gericht is. Een voorbeeld hiervan is een datingsite voor hogeropgeleiden.