Problemen met de prostaat?

Bij mannelijke personen ligt de prostaat liggend onder de blaas. Deze is in het begin niet groot maar zeer klein. Als jongens in de leeftijd van 10 tot 15 zijn neemt de grootte toe. Een gemiddelde prostaat wordt groot in omvang zodat er 15 ml vocht in kan, maar er zijn uitzonderlijke gevallen. Het komt in uitzonderlijke gevallen voor dat een ruimte voor 100ml gehaald wordt. Dit zijn echter gevallen die bijna nooit voorkomen. Dit is wel heel veel vocht dat alleen in uitzonderlijke gevallen voorkomt.

Hoe begint een prostaatontsteking?
Een ontstoken prostaat begint normaliter door een in het verleden opgelopen ontstoken blaas. Prostaatkanker kun je als man bovendien oplopen. Dit betekent niet dat je je meteen zorgen moet maken. Bij een groot deel van de mensen gebeurt dit echter pas op een leeftijd dat behandelen niet meer benodigd is. De personen zijn dan te oud waardoor er dan niet gekozen wordt voor een behandeling.

Waar zit de prostaat?
De exacte plaats van de prostaat is boven de sluitspier van de blaas. Er bevinden zich twee zaadleiders. Bij een orgasme gaan deze twee zaadleiders open. Bij een zaadlozing worden de zaadblaasjes uitgeknepen en zorgen ervoor dat men gaat ejaculeren. Je kunt bovendien verschillende klachten krijgen door de prostaat. De klachten kunnen erg uiteenlopen. Zo kun je een ontsteking krijgen aangezien het weefsel ontstoken is. Het is ook mogelijk dat prostaatkanker zich voordoet of een ander probleem met de prostaat.

Wanneer wordt de behandeling gestart bij prostaatproblemen?
Doorgaans wordt je wel aangepakt als je tussen de 60 á 80 jaren oud bent. Cellen groeien dan nog snel genoeg om tot klachten te leiden. Er zijn bovendien mannelijke personen die zonder ziekte klachten kunnen krijgen van de prostaat. Op ieder moment kan de prostaat weer gaan groeien en voor pijnlijke klachten zorgen. De behandeling is voorspoediger als het probleem snel ontdekt is.