Nieuwe ooglasermethode RELEX SMILE

De technologie ontwikkelt zich de laatste decennia in hoog tempo en vandaag is er een nieuwe ooglaser behandeling in Nederland beschikbaar. Iedereen die een bril of lenzen draagt is geschikt voor deze nieuwe ‘RELEX SMILE’ behandeling. Elk jaar laseren zo’n 15.000 tot 20.000 mensen in Nederland hun ogen. De laser wordt al voor tal van andere zaken gebruikt, onder andere om ongewenst haar voorgoed te laten verdwijnen. Dit kunt je bijvoorbeeld bij laserontharing Amsterdam Solution Clinic laten doen.

Geen complicaties

Met de oude ooglaser technologie kon niet iedereen een ooglaserbehandeling ondergaan in verband met droge ogen. Maar liefst 25 proces had droge ogen en dachten levenslang opgescheept te zitten met een bril of lenzen. Goed nieuws voor deze groep dus! Je hoeft ook niet bang te zijn dat deze behandeling je ogen zal beschadigen, want hij is zelfs nog nauwkeuriger en minder pijnlijk dan de oude methodes. Je hebt een grote kans dat je totaal geen last hebt van complicaties na de behandeling, omdat er bij deze behandeling geen flapje wordt gelaserd in het hoornvlies.

Succes

De directeur van SMILE, Richard Kievitsbosch, ziet de toekomst zonnig in en gaat ervan uit dat meer ooglaserklinieken de nieuwe lasermethoden zullen gebruiken. ZEISS heeft de methodiek ontwikkeld. Dit is een leverancier van producten die opticiens gebruiken en is al actief sinds 2011. Op dit moment hebben er al meer dan 80.000 mensen de SMILE behandeling ondergaan.

SMILE werkt niet bij kleine groep mensen

Helaas blijft er een klein groepje brildragers over die ook deze behandeling niet kunnen ondergaan, omdat hun ogen dusdanig slecht zijn dat de sterkte nooit gehaald kan worden. Het hoornvlies is zo’n dun laagje dat je maar hier maar beperkt mee kan werken.

Kosten

De SMILE behandeling is kostbaarder dan de oude, gangbare behandelingen, zoals de PRK en LASIK. Iemand die zijn of haar ogen wil laseren met de SMILE techniek moet denken aan 4.000 euro. Huidige ooglaserbehandeling kosten hedendaags gemiddeld ongeveer 2.500 euro, dus je moet een duit in het dakje doen. Je kunt informeren bij de zorgverzekeraar in hoeverre je de nieuwe behandeling vergoed kan krijgen.