Hoe toeristisch is Spanje

Er zijn veel plaatsen waar je lekker kan genieten van je zomer vakantie. Een van de meeste voorkomende vakantie bestemmingen is waarschijnlijk wel een Spaanse bestemmingen. Vakantie Spanje is een absolute toeristen topper als het neerkomt op vakanties. Het is er bijna altijd goed weer en je kunt er ook genieten van de zon, zee en strand. Er zijn veel plekken waar je terecht kan om te genieten van deze dingen. Je zou denken dat er veel toeristen vanuit het buitenland naar Spanje komen, maar dit is echter niet het geval. Veel Spanjaarden gaan vaak op vakantie in eigen land.

Je kunt wel zien aan de cijfers dat Spanje een echt vakantie land is, want uit onderzoek is gebleken dat 7% van de wereldwijde internationale toerisme komt in Spanje voor de vakantie. Dit is absoluut niet niks en is zelfs meer dan de toeristen die naar de Verenigde Staten of Italië gaan. In 2012 is Spanje zelf bezocht door wel 57.7 miljoen mensen. Je kunt dus wel zeggen dat Spanje elk jaar goed in trek is bij de toeristen.

Naast de stranden waar vele dagen worden doorgebracht in Spanje is er ook genoeg te zien in Spanje. Denk bijvoorbeeld aan de schilderkunst die hier vooral bekend is door de schilders als Salvador Dali en Pablo Picasso. Daarnaast kun je ook heerlijk genieten van de Spaanse keuken die net zo divers is als de Spaanse culturen en klimaten. De Spanjaarden genieten wel van de heerlijke verschillende soorten wijnen, cava’s en verschillende worsten die er beschikbaar zijn. Daarnaast kun je ook lekker genieten van een middag dutje, want de Spanjaarden staan er om bekend om ’s middags te gaan slapen met de siësta. De siësta vindt meestal plaats tussen 2 en 5 ’s middags. Voor een heerlijke vakantie kun je naar Spanje gaan.