Nederlandse hotelgasten ziek van hotel zwembad

In een hotel in Macedonië zijn een hoop hotelgasten ziek geworden. Waarschijnlijk zit er een virus in het zwembadwater wat de klachten veroorzaakt. Voor de gasten, waaronder veel Nederlanders, is de vakantie verpest. Zwembad onderhoud blijkt ook voor hotels een hele opgave te zijn.

Onvergetelijke vakantie

Het hotel Izgrev Spa en Aquapark in Macedonië verblijven op dit moment een honderdtal Nederlanders. Een daarvan is Koen Besbouw. Hij is met zijn gezin naar dit hotel gereisd voor een onvergetelijke vakantie, maar of hij dit gedachte had is nog maar de vraag. Hij zegt dat naar schatting 80 procent van de Nederlanders ziek is geworden in het hotel. Ze hebben last van diarree en overgeven. Sommige gasten zijn zelfs overgebracht naar het ziekenhuis door de klachten.

Corendon

Reisorganisatie Corendon heeft aangegeven dat ze hun klanten aan hebben geboden om te verhuizen naar een ander hotel, maar dat de hotelgasten daar geen gebruik van willen maken. Corendon heeft ongeveer 332 klanten die in het hotel verblijven. De reisorganisatie heeft twee werknemers naar het hotel gestuurd om de situatie met eigen ogen te zien. Tot nu toe hebben twintig klanten zich ziek gemeld bij Corendon.

Dokterspost

Op dit moment is er in het hotel een geïmproviseerde dokterspost opgezet. Naar verluid staan er lange rijen met hotelgasten die allemaal een dokter willen zien door de ernst van hun klachten. Behalve dat het zwembad verlaten is doordat de hotelgasten bang zijn om te zwemmen, bespaart het hotel ook op de kosten van het eten. Veel gasten zijn namelijk zo ziek dat ze geen honger hebben en de hele dag op hun kamer verblijven.

Hoogseizoen

Koen Besbouw wil zo snel mogelijk naar huis. Zijn zoontje en dochter hebben allebei slapeloze nachten van het overgeven. Ook Koen zelf en zijn vrouw hebben al veel uren doorgebracht op de wc en hopen dat ze snel een vlucht naar huis kunnen boeken. Dat is erg lastig aangezien het nog steeds hoogseizoen is in Macedonië waardoor een hoop vluchten al zijn volgeboekt.