Op vakantie in Enkhuizen

Over deze plaats

Enkhuizen is een stad (en gemeente) in de regio West-Friesland en ligt in de provincie Noord-Holland. Bijzonder is dat de gemeente Enkhuizen aan zowel het Markermeer als het IJsselmeer ligt. Een stad die in de buurt van Enkhuizen ligt is Hoorn. Lelystad is eventueel ook te bereiken, via de provinciale weg, de N302, die over de dijk loopt die het IJsselmeer en het Markermeer van elkaar scheidt. Enkhuizen staat ook wel bekend als de ‘Haringstad’, dit heeft de stad te danken aan haar geschiedenis als centrum van de visserij op haring. Door de ligging van Enkhuizen, aan het water, is Enkhuizen een plaats waar dan ook een aantal jachthavens aanwezig zijn. Verder is deze plaats bekend om de internationaal bekende tuinbouw en zaadbedrijven die er gevestigd zijn. Bezig met het plannen van een vakantie? Huur eens een vakantiehuisje in Enkhuizen en geniet van dit prachtige stukje Nederland.

Toerisme

Enkhuizen is een aantrekkelijke stad voor toeristen. Dit is niet vreemd, want er is veel te zien en te beleven. Zo zijn in Enkhuizen een aantal musea te vinden, waaronder het Flessenscheepjesmuseum, het Enkhuizer Almanakmuseum, het Heiligenbeeldenmuseum en het Zuiderzeemuseum. Dit laatstgenoemde museum beschikt over een binnengedeelte en een buitengedeelte. Daarnaast zijn er drie jachthavens en een aanlegsteiger voor charterschepen van de zogenaamde ‘bruine vloot’, die de moeite waard zijn om te bekijken. Ook per boot is Enkhuizen uiteraard bereikbaar. Enkhuizen is een groot en bekend toeristisch centrum voor de watersport. Er worden zo nu en dan ook watersportwedstrijden georganiseerd, zoals zeilwedstrijden. Wilt u tijdens uw vakantie genieten van de watersport, dan is Enkhuizen de perfecte plaats om uw vakantie door te brengen. Bij het IJsselmeer hoort tevens een stuk strand waar gerecreëerd kan worden. Hier kunt u in uw houten strandstoel genieten van de zon en de zee. Ook voor kinderen is er wat leuks te beleven in Enkhuizen. Zo is er bijvoorbeeld het Sprookjeswonderland, waar kinderen zich urenlang kunnen vermaken. Zwemmen kan men er ook, in recreatiebad Enkhuizerzand. Wanneer u wilt genieten van een heerlijke fiets- of wandeltocht, dan kunt u onderweg de gekleurde bloemen- en zaadvelden bekijken die rondom de stad Enkhuizen te vinden zijn. Wilt u de stad op zichzelf eens bekijken dan is er ook voldoende te zien. Denk hierbij aan de grachten die de stad authentiek maken en de vestingwallen die nog steeds aanwezig zijn.

Recreatiewoning huren

Met een eigen recreatiewoning in of in de buurt van Enkhuizen, zult u zich niet snel vervelen. Het huren van een vakantiehuisje op deze plek is uiteraard ook een mogelijkheid. Er is in ieder geval genoeg te beleven en te bezoeken in Enkhuizen, eventueel ook met kinderen. Wanneer u op zoek bent naar een recreatiewoning of vakantiehuisje om te huren of te kopen, dan kunt u op onze website recreatiewoning.nl zeker terecht. Binnen ons aanbod vindt u huizen van particulieren, maar ook van zakelijke partijen.