Oranjefans terughoudend met boeken WK-reis

Er zijn een stuk minder vluchten dan verwacht geboekt naar Salvador waar zaterdag de kwartfinale Nederland-Costa Rica wordt gespeeld.

Sunweb

Hoewel het bij Sunweb, reispartner van de KNVB, topdrukte is aan de telefoon komen er weinig boekingen uit voort. Ze ontvangen veel telefoontjes van vriendengroepen, sponsoren en het zakenleven. Zij willen met hun laptoptassen en oranjeshirtjes afreizen naar Brazilië om de wedstrijd mee te maken. Toch stellen de meeste bellers alleen vragen om vervolgens te overleggen met anderen.

Arrangementen

Toch heeft Sunweb nog de hoop dat de vrijdag, een dag voor de wedstrijd, een dag wordt waarop op het nippertje nog veel vluchten worden geboekt. Ze verwachten een chartervlucht met ruim 200 Oranjefans, net als bij de achtste finale tegen Mexico. Sunweb biedt ook driedaagse arrangementen aan. Deze kosten €2895,- maar dan heb je ook wat: een rechtstreekse vlucht en twee overnachtingen in een hotel. Je moet alleen zelf nog kaartjes voor de wedstrijd regelen.

Goedkoopst: FlyBrazil

Wil je echter het goedkoopst uit zijn, dan moet je eens kijken naar het aanbod van FlyBrazil. Alhoewel er maar enkele Oranjefans daar hun WK-pakket boekten, kun je hier voor ‘slechts’ €1599,- negen dagen naar Natal of Fortaleza plus de kwartfinale. In de ochtend van maandag stonden er een paar voetbalfans voor de deur bij FlyBrazil, maar daarna liep het geen storm. De directeur denkt dat het wel weer aan gaat trekken, net als bij de wedstrijd Nederland – Mexico. Je moet nog wel kaartjes kopen voor de wedstrijd, maar dat moet geen problemen geven. Bij de wedstrijd Nederland tegen Mexico zag je veel lege plaatsen op de tribune.

Eigen initiatief

Wil je naar Brazilië afreizen om Oranje te zien spelen, dan wordt er wel aangeraden om een WK-reis te boeken. Ga je met een gewone lijnvlucht op eigen initiatief, dan betaal je al snel veel geld, omdat er niet veel plaatsen beschikbaar zijn in de vliegtuigen. Je moet dan al snel denken aan €1.179 of meer.

Gelukkig kunnen we alles altijd online volgen op https://www.voetbalonline.nl/