Oud en nieuw, wat te doen?

De feestdagen staan weer voor de deur. Zo ook de nodige diners, feesten en andere verplichtingen. Voor sommigen staat de hele kerst al volgepland, maar is dat met oud en nieuw een ander verhaal. Geen zin in een feest waar polsbandjes verplicht zijn en de rij voor de bar zo dik is dat je aan het einde van de avond net twee drankjes hebt kunnen halen? Hier wat tips om je oud en nieuw anders te vieren.

Kijk eens buiten Nederland

Wat dacht je van oud en nieuw op Times Square in New York? Samen met honderd duizenden New Yorkers rond twaalf uur aftellen naar het nieuwe jaar. Een beleving die je de rest van je leven niet meer zal vergeten.

Misschien dat je niet zo’n behoefte hebt om het zo ver te zoeken. Dan is Berlijn waarschijnlijk een beter alternatief. Sommige mensen noemen het klein New York en tijdens nieuwjaar barst het in deze stad ook los. Vooral bij de Brandenburger Tor is het te doen, waar alle Berliners heen gaan om te genieten van de geweldige vuurwerkshows en het feest.

Houdt je meer van een intieme en romantische jaarwisseling? Dan is Parijs de place to be. De stad staat natuurlijk al bekend om haar romantiek en met nieuwjaar is dat niet heel veel anders. Eerst lekker een hapje eten en daarna genieten van vuurwerk op de Champs Elysee onder Eiffeltoren. Een andere tip voor wanneer je met de kinderen weg wilt. Ga naar Eurodisney. Voor jong en oud is het een spektakel om hier met de jaarwisseling te zijn.

Blijf je liever in de buurt?

Dan is het leuk om eens te kijken of er in de buurt niet een huis te huren is. Bijvoorbeeld bij de Beekse Bergen of Landal Greenparks. Vaak hebben deze parken voor de feestdagen acties waardoor het nog niet eens heel duur is om hier te verblijven.