Stedentrip naar Athene

Nu het zo koud en guur is in Nederland is het een goede tijd om eens ervoor te gaan zitten om een leuke vakantie bestemming uit te zoeken. Het duurt nog lang voordat het eindelijk zomer is. Misschien is het een goed idee om als tussendoor vakantie Griekenland stedentrip naar Athene te boeken.

In Giekenland is het bijna altijd mooi weer. Zeker als wij nog met winterse perikelen te maken hebben, is het daar al lang lente. Wie verlangt daar op dit moment nu niet naar? Buiten een heerlijk klimaat heeft Griekenland ook nog eens een heel interessante geschiedenis. Het is namelijk de bakermat van onze beschaving. Je kunt er heerlijk eten en de bevolking is er enorm gastvrij.

Een zeer interessante stad om te bezoeken is Athene. Een must-see is natuurlijk de machtige Akropolis. Dit geweldige bouwwerk is nog steeds even imposant als toen het gebouwd werd eeuwen geleden. Dit zie je ook aan de vele toeristen die het bouwwerk elk jaar trekt. Hoe vaak zal de Akropolis inmiddels al gefotografeerd zijn.

Athene is omgeven door bergen. Het is een heel mooie omgeving voor een goede wandeling. Het is alleen in de zomer als het erg heet is niet erg slim om te doen want je droogt dan snel uit. Maar je kunt nog altijd zorgen voor hoofdbedekking en voldoende water.

Athene heeft ook nog een heel aantal interessante musea. Zeker de moeite waard om te bezoeken als je de geschiedenis van onze beschaving ook interessant vindt. En voor de rest kun je in Athene ook nog heerlijk winkelen en je gastronomisch laten verwennnen. Pas er alleen voor op dat je in Athene niet in de achterbuurten terecht komt want sinds de economische crisis hangt hier wel een heel grimmige sfeer. Met een vakantie naar Griekenland kun je misschien wel een kleine bijdrage leveren om de economie er weer een beetje bovenop te krijgen.