Trek jij de gedurfde schoenen aan?

Duizenden mensen lopen ieder jaar tegen bepaalde problemen aan. Voor deze problemen zijn soms oplossingen en soms niet. Deze oplossingen komen vaak in de vorm van producten die nog niet op de markt zijn. Om een nieuw product te lanceren heb je echter wel voldoende kapitaal nodig en daar stokt het vaak. Een product bedenken is één, maar een succesvol product neerzetten is twee. Om het succes van een nieuw product te vergroten kun je het beste gebruik maken van een slim en verstandig stappenplan. In deze blog vertel ik jou op welke manier je te werk moet gaan wanneer je het succes van je nieuw te lanceren product wilt maximaliseren.

Concept design

Het hebben van een goed idee is de lastigste stap en wanneer je dit idee hebt is het zonde om er niets mee te doen. Daarom adviseer ik om dit idee eerst uit te laten werk tot een concept via hoogwaarde concept en product design. Een concept binnen productontwikkeling kun je zien als de blauwdruk voor jou nieuw te lanceren product. Zorg dat je deze ‘blauwdruk’ laat testen door mensen binnen jouw beoogde doelgroep. Op die manier weet je op voorhand namelijk al of je product succesvol kan zijn.

Productontwikkeling

De tweede stap is het maken van een prototype. Zonder prototype kun je onmogelijk spreken van productinnovatie, omdat je product zo goed is als het succes dat dit product gaat hebben is het goed testen van een prototype van groot belang. Zorg er dus voor dat je ook het prototype weer goed laat testen door je doelgroep.

Succes!

Ik wens je ontzettend veel succes bij het lanceren van je nieuwe product en weet zeker dat wanneer je gebruik maakt van bovenstaande tips, je product een stuk succesvoller wordt. Als je iets moet meenemen uit deze blog is het wel dat je de doelgroep absoluut centraal moet stellen.